cattery
Cattery

Omdat het voor u lastig is een beeld te kunnen vormen hoe onze dieren leven plaatsen we op deze pagina foto's en filmpjes.

We veranderen regelmatig van inrichting om te vernieuwen, onze katten te prikkelen, bezig te houden en uit te dagen. Zo nu en dan zullen er daarom nieuwe filmpjes en foto's geplaatst worden.

Onze katten en kittens groeien op bij ons in de woonkamer. Daarnaast hebben ze de beschikking over een speciaal voor hun ingerichte buitenren. Onze katers hebben een apart verblijf.


Veel van onze dagelijkse benodigdheden kopen wij online via Zooplus

Om de belangrijkste producten op een rijtje he zetten geven we hieronder uitleg en tips. Daarnaast kunt u bij veel producten op de plaatjes klikken om direct naar de winkel te gaan om ze te bestellen. Zo weet u zeker u de juiste producten koopt die uw kat of kitten van ons uit gewend is. Het juiste zetje voor een optimale start.


Vragen? We helpen u graag!

 

* Door uw aankopen te doen via onze site steunt u onze cattery omdat wij aangesloten zijn bij het partnerprogramma van Zooplus. Wij krijgen van Zooplus een kleine vergoeding per bestelling die via onze site verricht is. De vergoeding die we ontvangen word weer geinvesteerd in nieuwe benodigdheden voor onze cattery. Hartelijk dank voor uw steun!


Eten

Rauwe voeding

Onze katten eten rauwe voeding en zijn dan ook geen brokken gewend. Wij voeren KVV van het merk Kiezebrink & Tinlo. Zo nu en dan trakteren we de katten ook op wat extra's zoals een eendagskuiken, vis, kippennekken of ander knaagwerk waar ze even zoet mee zijn.

Voor uitleg en het vinden van een verkooppunt bij u in de buurt helpen we u graag

 


Snacks

Naast het rauwvoer krijgen onze katten een enkele keer een snoepje. Als we dat geven proberen we wel op te letten en zo veel mogelijk vlees te geven. Alleen de baby tabs voldoen hier natuurlijk niet aan. Deze geven we ivm de vitamines die daarin zitten. Hier krijgen ze 3 verschillende soorten.

Klik op de foto om naar de winkel te gaan

cosma                                                   dokas - kip                                gimpet baby tabs                 Drinken

Omdat de meeste bengalen gek op water zijn gebuiken wij drinkfonteinen. Bij een gewone waterbak ligt het water in een korte tijd verspreid over de vloer. De dog-it en de cat-it zijn echte aanraders. Aan te raden is ook een fontein te kiezen waarbij het filter onderin zit zodat ze deze er niet direct uit kunnen halen. 

Klik op de foto van uw voorkeur om naar de winkel te gaan

Dog-it                                                                              Cat - it

 

De kattenbak

Bij het grootbrengen van kittens gebruiken kattenbakken in verschillende maten. Met en zonder luikje, met en zonder kap. Dit zodat de kittens beide gewend zijn. Zelf hebben we wel een voorkeur van kattenbak. Een kattenbak die ruim is voor de kat zelf, stevig is en makkelijk in gebruik door het openklapbaar deksel voor het uitscheppen. Deze cat-it jumbo kattenbak voldoet aan onze eisen en gebruiken de katten volop.

Klik op de foto om naar de winkel te gaan

cat-it jumbo kattenbak

 

Kattenbakvulling

wij gebruiken als kattenbakvulling de klontvormende vulling "golden grey". Wij zijn zeer tevreden over deze vulling. Deze klontert zeer goed, gaat een hele poos mee en heeft een babypoeder geur.

klik op de foto om naar de winkel te gaan

Golden Grey kattenbakvulling


Leuke Manden

Katten liggen graag in een lekker warme zachte mand. Deze manden zijn hier een succes!

Klik op de foto van uw voorkeur om naar de winkel te gaan

Krabpalen

Wanneer u een bengaal in huis neemt is het belangrijk te investeren in een mooie stevige krabpaal met het liefst dikke palen. Een krabpaal waarvan de manden te wassen zijn is aan te raden. Dit voor de hygiene, een ongelukje is natuurlijk snel gebeurd en erg zonde op een mooie krabpaal. De manden even in de wasmachine en je krabaal is weer helemaal fris / nieuw.

Wij gebruiken met veel plezier de krabpalen van de natural paradise serie van Zooplus. De krabpalen zijn in aanschaf iets duurder vanwege de dikke palen en wasbare manden maar dit betaald zich uiteindelijk dik terug als u ziet hoeveel plezier de kat er van heeft en hoe lang ze mee gaan.


Natural Paradise Jumbo             Natural Paradise - XL                                   Natural Paradise - L

helaas niet meer verkrijgbaar    Klik op de foto om naar de winkel te gaan  Klik op de foto om naar de winkel te gaan

Nu ook in leuke kleuren!

Naast een mooie krabpaal vinden ze het hier ook super leuk om iets te hebben van karton om aan te krabben. Alles wat kapot "mag" is leuk toch?

Klik op de foto van keuze om naar de winkel te gaan

Speelgoed - FeliOne

Speelgoed heeft u nooit teveel voor uw kat(ten).
Om verveling te voorkomen zijn wij als cattery continu op zoek naar nieuwe speeltjes waar we onze dieren een plezier mee doen en hun lekker mee bezig kunnen houden.


Een aanrader is dit leuke winkeltje in Belgie genaamd
FeliOne. Naast de mogelijkheid om een kijkje te nemen op hun website zijn ze ook regelmatig te vinden met hun stand op kattenshows. Het merendeel van hun assortiment bestaat uit met veel zorg samengestelde handgemaakte speeltjes. Veel producten zijn gemaakt uit echte dierenvachtjes waar onze dieren helemaal zot van zijn.

Wij geven een aantal producten uit hun assortiment mee in het kittenpakket wat uw kitten meekrijgt wanneer ze mogen verhuizen. Wilt u het favourite speeltje na een poosje vervangen voor een nieuw "vers" speeltje? Neem dan hier eens een kijkje >KLIK<

 

een aantal leuke voorbeelden - klik op de foto naar keuze om naar de winkel te gaan

 


 
 

 


Speelgoed - Zooplus

Bengalen houden graag van spelen. Met elkaar of lekker alleen. Natuurlijk hebben ze hier wel geschikt speelgoed voor nodig. Regelmatig vernieuwen wij speelgoed om af te wisselen en de katten lekker bezig te kunnen houden.


Klik op de foto van uw keuze om naar de winkel te gaan - zooplus


 


Kattenveertjes

de katten zijn er gek op!

Klik op de foto om naar de site te gaan.

Catnip speelgoed van Yeowww

Helaas niet beschikbaar via Zooplus maar wel in andere webwinkels zijn de speelgoedjes van het merk Yeowww. Dit speelgoed zit helemaal vol met sterk catnip. De katten zijn hier dan dus ook helemaal gek op en kunnen er uren lang mee spelen. Een echte aanrader waar een kat mee blijft spelen ook na langere tijd.

Klik op de foto's om naar de winkel te gaan
Kittenkooi / ziekekooi

Sinds 1 jaartje gebruiken wij een kooi om kittens een veilige start te kunnen geven. Deze kooi is voor ons op maat gemaakt. De moederpoes bevalt in de kooi waar ze de eerste 2 - 3 weken de kleintjes veilig kan grootbrengen. De moeder heeft de vrijheid om de kooi uit te gaan.

Wanneer er een zieke kat is in onze cattery of een kat die rust nodig heeft na bijvoorbeeld een ongeluk gebruiken we de kooi ook. Telkens dus maar een tijdelijk "verblijf".


Couveuse

Soms loopt het met jonge kittens anders dan dat we gehoopt hadden en hebben ze intensieve verzorging nodig.Om kittens alle kansen te geven hebben we een couveuse / warmtekooi. Op deze manier verspillen zwakke kittens geen energie aan zichzelf warm houden en kunnen ze zich volledig richten op het aansterken en groeien.


De kattenren

Onze katten hebben vrije toegang tot de kattenren, dag en nacht. Hier kunnen ze in alle veiligheid heerlijk buiten spelen, ze kunnen hun energie er kwijt en lekker genieten van het zonnetje.

Kattenren bij de katers (inmiddels ingericht)


Katerverblijf

Katerverblijf hierin verblijven Topaz en Lego samen. Ze hebben een kattenwiel, mooie wasbare krabpaal en grote krabton van 150 cm hoog.Kattenloopwiel (staat momenteel in Lego en Topaz zijn verblijf)


Buiten spelen

Het is bekend dat bengalen graag met water spelen. In dit filmpje laten ze dat graag even zien.

 

Kattenharnas

Onze katten mogen niet los buiten lopen. Wanneer u geen mogelijkheid heeft om uw tuin af te schermen of een ren te maken is een tuigje / harnas (onder toezicht!) ook een optie.Wanneer u op zoek bent naar een goed harnas raden wij het merk Puppia aan , dit zijn kleine honden harnasjes. (niet op de foto's te zien)

Boris (links) en Lucky (rechts) in de tuin in een harnasKattentrapeze

Deze zelfgemaakte kattentrapeze van fleecestof (wasbaar) hangt bij de katers in de kattenren. Inmiddels hangt er in de ren bij de poezen ook een trapeze, deze is gekocht bij the cat's trapeze.com

klik op de foto om naar de winkel te gaan


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
google
copyright

© Cattery One in a Million. Niets van deze website mag gebruikt of gekopieerd worden zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming

chat
Laatste tweets
zooplus

Ook de producten kopen die wij gebruiken voor de cattery?
Via onderstaande link komt u direct bij de winkel.

 

zooplus.nl

 

© Cattery One in a Million. Niets van deze website mag gebruikt of gekopieerd worden zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming