Charcoal

Genetisch gezien is het “gen” A locus verantwoordelijk voor het patroon. Er zijn verschillende variaties mogelijk die ieder op zijn eigen manier hun invloed hebben op de uiterlijke kenmerken van het patroon / de vacht van de bengaal.

Wanneer een kleurtest uitgevoerd word op het DNA van de bengaal zijn dit de mogelijke uitkomsten van de test op het A locus gen. 

A / A  = Agouti, de bengaal heeft een zichtbaar patroon.

A / a  = Drager van Non – Agouti. Dit houd in drager van een Solid kleur (sneeuw) , Smoke (zilver) of Melanistic (zwart). De kat zelf heeft een gewoon zichtbaar patroon.

a / a = Non – Agouti, de bengaal is Solid (sneeuw), Smoke (zilver) of Melanistic (zwart) De begaal heeft in dit geval een vrijwel effen gekleurde vacht.

Ook charcoal word door middel van een DNA test op het A locus gen terug gevonden. Dit gen word aangeduid met Apb, het ALC gen. De mogelijkheden bij het testen op het A locus gen bij charcoal bengalen (of dragers) is het volgende.

Apb / Apb = een dubbel charcoal drager. De kat zelf is geen charcoal bengaal maar draagt 2 x het ALC gen wat nodig is om charcoal bengalen te krijgen.

Apb / a = Een charcoal bengaal. De bengaal met dit als DNA draagt 1 x het ALC gen en 1 x het Non-Agouti gen. (smoke, melanistic of solid)

Apb / A = Een drager van het charcoal gen (ALC gen).

Om eenvoudig de mogelijkheden af te kunnen lezen wanneer de genen van de bengalen bekend zijn, kun je een schema gebruiken. Dit ziet er als volgt uit.

 

 

Charcoal

Charcoal is een kleur / vachtpatroon wat voor komt bij bengalen. Het is een "gen" wat ervoor zorgt dat het patroon en de zichtbaarheid hiervan word beinvloed.

Charcoal komt voor in verschillende kleuren waaronder bruin, zilver en sneeuw. Daarnaast komt de charcoal bengaal niet alleen in verschillende kleuren voor, ook kunnen ze net als bij "gewone" bengalen een spotted, rozetted of marble patroon hebben.

Charcoal is een kleur / eigenschap die meer gezien word in de vroegere generaties. Het is een eigenschap die dan ook uit de ALC komt (Asian Leopard Cat).


De kenmerken van een Charcoal

  • Een charcoal is vaak veel donkerder gekleurd dan een "standaard" bengaal. De vacht beschikt vaak over veel contrast, het verschil tussen de ondergrond en het patroon is dus groot.  
  • Bij een sneeuw charcoal gaat de ontwikkeling iets trager. Dit gezien een sneeuwbengaal vaak wit of licht kleurig geboren word en pas later een zichtbaar of duidelijker patroon krijgt. Bij een sneeuwbengaal zal het masker als eerste ontwikkelen.
  • De charocal is vaak volledig donker gekleurd behalve rond de ogen. Dit noemt met een masker of bril. Dit is het meest duidelijke kenmerk waarin je ze kunt onderscheidden.
  • De neusbrug van een charcoal is volledig donkergekleurd alsook vanaf de maskara lijntjes tot aan de neusbrug.
  • De meeste charcoals hebben een "cape" wanneer ze jong zijn. Dit is een donkere strook bovenop de rug. Vaak zijn daar wel goshtmarkings zichtbaar. Bij de ene charcoal verdwijnt de cape volledig, de andere behoud deze of behoud deze voor een deel.
 

 

Mijnbengaaltjes One in a Million aka Noa 
Brown Charcoal ~ inmiddels met pensioenOne in a Million Rare Bright Topaz
silver, charcoal drager
 

One in a Million The Girl with the Mask of Zorro aka Ziva
zilver charcoalBencan Lego
Mink charcoal


© Cattery One in a Million.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Nieuws - News

**


Interesse in een toekomstig kitten? Bekijk onze planning en of meld u vrijblijvend aan voor onze wachtlijst en ben als een van de eerste op de hoogte.


aanmelden voor onze wachtlijst


Benieuwd naar onze planning?..


Onze Planning


Hier vind u de combinaties terug die wij graag aan u willen laten zien dit jaar.


Let op.. plannen kunnen gewijzigd worden en is daarom onder voorbehoud.
Voor meer info of onze wachtlijst kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Like & volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

               

Cattery One in a Million

Promoot je pagina ook

© Cattery One in a Million. Niets van deze website mag gebruikt of gekopieerd worden zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming